Azizan Osman Dikatakan Bomoh | Money Magnet - CrazyDuck

Header Ads

Azizan Osman Dikatakan Bomoh | Money Magnet

Heboh pasal Bomoh MH-370, terjumpa cerita Azizan yang juga dikatakan sebagai bomoh

the-power-of-supernatural-or-superstitious-both-are-super-power-what-a-jokeMalaysia sedang dilanda kesedihan dengan kehilangan pesawat MAS MH-370. Ianya diikuti pula dengan heboh pasal bomoh buah kelapa dengan teropong ajaibnya dan “kokode slap.” 

Ketika inilah saya terjumpa dengan satu blog yang bertajuk “Sah Azizan Osman Bomoh Sesat.”

Dari tajuk ini sahaja, saya merasakan sesuatu yang pelik – maka saya pun terus membaca. 

Jelas sekali ungkapan-ungkapan yang ditulis sangat jauh berbeza dari apa yang saya ketahui. 

Bahasa penulisannya juga ada yang kasar...

Walaupun saya belum pernah bertemu dengan Azizan, tetapi secara sendirian saya mengikuti perkembangan beliau melalui media social dan juga tulisan-tulisan hasil karya beliau (tak da lah pula semua).Kebolehan beliau menarik minat pengunjung untuk mengikuti program yang dianjurkan bukanlah suatu perkara kecil.  Terlalu banyak testimoni baik yang saya baca tentang beliau dilaman sosial.
.
Gambar ini tidak memerlukan penjelasan tentang kejayaan beliau.

Apabila terjumpa artikel yang secara terang-terangan mencemuh Azizan saya tersentap.

Lalu terpanggil untuk memuatkan perkara ini di dalam blog saya, kerana ianya mudah disimpan dan dicari semula.  

Mohon kepada sesiapa yang pernah mengikuti program Azizan atau beliau sendiri tampil untuk menjernihkan berita yang tidak enak ini.

Money Magnet

Gambar dibawah ialah duit yang digunakan sebagai ibu duit untuk menarik duit bagi seseorang. Seperti dikatakan oleh penulis blog laman-emjay .

Nama blog di atas hampir serupa dengan nama blog saya ini dengan URLnya http://emjay-freedom.blogspot.my/
IBU-DUIT-Dr.-Azizan-Osman

Inilah yang dikatakan sebagai Ibu duit. 

Bomoh atau kelakuan mirip bomoh dalam hal menarik duit boleh kita lihat pada video dibawah. Juga terdapat video-video lain yang seumpamanya boleh dilihat di YouTube.

koleksi-video-tarik-duit-dari-alam-ghaib
KLIK gambar untuk lihat macamana tarik duit
"Dengan bukti-bukti yang dijelaskan di atas jelaslah bahawa Azizan Osman ini adalah bomoh sesat." 

Demikian kesimpulan daripada penulis blog laman Emjay.  Mohon sangat-sangat penyebaran perkara ini diperbetulkan.

Untuk kemudahan pembaca, di sini saya muatkan keseluruhan kandungan artikel dari blog laman-emjay tersebut.
Like & Share lah ya.

TUESDAY, 30 JULY 2013

Sah Azizan Osman Bomoh Sesat

Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang

Assalamualaikum wbh

Alhamdulillah semalam ada seorang hamba Allah datang belajar. Hamba Allah ini baru belajar dan semalam adalah kali kedua beliau datang. 

Kali pertama dia datang ialah pada minggu lepas. Alhamdulillah walau pun baru belajar jelas nampak kesan pelajaran lepas dan seronok mendengar rahmat yang Allah berikan kepadanya.

Apabila banyak perkara yang disoal oleh hamba Allah ini maka itu sebenarnya menunjukkan beliau sudah mula mengapplikasikan pengetahuan agama yang dipelajari pada minggu lepas.

Perkara yang paling menggembirakan ialah apabila hamba Allah ini sudah mengenalpasti apa itu tangkal dan membawa satu tangkal sebagaimana di dalam gambar berikut. 

Tangkal kayu bodoh


Tangkal tersebut diberikan oleh orang yang sangat dihormati dengan ilmu  agamanya yang juga mengajar agama. 

Kalau orang agama mengedarkan tangkal maka amat mudah sekali bagi orang awam untuk menerima kesesatan tersebut tanpa menyedari bahawa perbuatan menyimpan tangkal tersebut adalah sesuatu perbuatan syirik.

Pelajaran agama untuk hari semalam disambung dengan bab Rububiah Allah. Banyak perkara yang saya sentuh termasuk perkara penting iaitu :

1.  “Apakah lawan tauhid rububiah? Lawan bagi tauhid rububiah ialah beriktikad adanya pelaku bersama-sama Allah dalam mengatur alam semesta, dalam mengadakan atau meniadakan sesuatu, menghidup atau mematikan, mendatangkan kebaikan atau menolak keburukan atau beriktikad adanya sesuatu yang menandingi Allah dalam kandungan nama-namaNya dan sifat-sifatNya seperti mengetahui perkara ghaib, pemilikan keagungan, kebesaran dan sebagainya”.

2.  Konsep rububiah Allah ini selari dengan apa yang diajarkan dalam agama Islam iaitu  kalimah Hauqalah;

“La hawla wa laa quwwata illa billah”  (Tidak ada daya kekuatan melainkan dari Allah (sahaja)).

Kuasa, daya atau kekuatan adalah mutlak milik Allah tetapi apabila kita menafikan hak Allah lalu mengatakan bahawa kuasa itu milik nasib, milik tangkal, milik minda bawah sedar, milik manusia, milik bomoh, milik pengasih, milik pendinding, milik pelaris, milik wali yang sudah meninggal maka kita telah meletakkan taraf Allah lebih rendah atau sama taraf dari semua perkara-perkara ini dan dengan itu telah menjadikan pelaku melakukan syirik.

Setelah membincangkan beberapa contoh kelihatan hamba Allah ini semakin mantap. 

Apa yang lebih menggembirakan saya ialah apabila hamba Allah ini menyelongkar beg tangannya lalu memberikan saya sekeping wang RM50 yang sudah ditulis dengan tulisan yang diajarkan oleh Dr Azizan di dalam satu kursus kendalian Dr Azizan yang dihadiri oleh hamba Allah ini iaitu pada 29 Julai 2010. 

Berikut adalah gambar wang RM50 sebenar dengan nama serta tanda tangan hamba Allah ini telah saya padamkan.

Berikut saya tuliskan semula perkataan-perkatan yang terdapat pada wang tersebut:

 29/7/2010

Saya (NAMA SEBENAR) telah memberikan komitmen saya untuk menguruskan duit dan seluruh kawan-kawannya untuk mendapatkan kebahagian, kesihatan, kejayaan, kekayaan dan keberkatan dan aku memberikan komitmen untuk menggunakannya membantu mereka yang memerlukan. DUIT, kau panggil semua kawan-kawan kau datang kepada aku kerana aku adalah MONEY MAGNET

Tanda Tangan

Nama Penuh.

Ayat yang diguna pakai oleh hamba Allah sebagaimana yang diajarkan oleh Dr Azizan yang terdapat pada wang RM50 tersebut adalah dinamakan MONEY MAGNET atau dalam bahasa Melayu dinamakan ibu duit. 

Dalam masyarakat Melayu kepercayaan sesat mengenai ibu duit sudah lama berakar umbi. Ada berbagai tangkal pemberian bomoh berperanan sebagai ibu duit yang berfungsi untuk mendapatkan lebih banyak duit. 

Oleh kerana lemahnya fungsi para mufti di Malaysia, orang ramai berani mengiklankan khidmat menjual ibu duit di internet siap dengan nama lengkap dan nombor telefon seperti iklan sesat di sini:

http://www.jutawanduit.com/component/content/article/1-latest-news/45-rahsia-alam-penawar-segala-penyakit  dan http://batupermata-w7.blogspot.com/2012/11/ibu-duit-alam-ghaib_1.html

Seandainya ibu duit ajaran Azizan Osman ini hebat boleh mendapatkan kebahagiaan dan kejayaan, ternyata Azizan telah tidak berjaya dan tidak bahagia dengan bekas isterinya yang telah diceraikan sebagaimana diceritakan di:

http://dewakebaikan.wordpress.com/2010/04/22/salah-tilik/

Mempercayai Money Magnet atau ibu duit ajaran Dr Azizan Osman adalah sesungguhnya merosak akidah kerana bercanggah dengan sifat rububiah Allah SWT iaitu sebagaimana saya nyatakan di atas dan ulang lagi sebagai :

“Lawan bagi tauhid rububiah ialah beriktikad adanya pelaku bersama-sama Allah dalam mengatur alam semesta, ....... mendatangkan kebaikan atau menolak keburukan .....”. 

Dr Azizan dalam kursus motivasi ini juga menyatakan bahawa wang kertas yang perlu digunakan untuk menulis jampi tersebut boleh menggunakan wang RM5, RM10, RM50 atau RM100. 

Lebih besar nilai wang yang digunakan untuk menulis jampi, maka lebih besar kesan kebaikannya. 

Ada peserta kursus yang mengharapkan pulangan lebih besar menulis di atas wang RM100. Hamba Allah ini tiada wang RM100 maka beliau menggunakan wang RM50. 

Puhhh jauhnya umat Islam di Malaysia tersesat dengan ajaran si Azizan ini. Nauzu billahi min zalik. Aku berlindung dengan Allah daripada perkara (perkara buruk) tersebut (daripada menimpa kami).

Sebarang perbuatan menconteng wang kertas adalah HARAM sama seperti membakar wang kerana ia adalah perbuatan mensia-siakan rezeki dari Allah SWT. 

Lagi besar nilai wang kertas yang diconteng maka lebih besarlah dosanya. Mana mungkin perbuatan mungkar mampu mendatangkan lebih banyak wang.

Sebagaimana biasa orang-orang sesat macam si Azizan ini turut mengajarkan ilmu rahsia tarikh lahir dalam ceramahnya serta turut mengajarkan ilmu kuasa minda (mind power). 

Antaranya Azizan mengajarkan para peserta sebelum tidur mengamalkan bacaan sebanyak 21 kali “SAYA INGIN KAYA, BERJAYA DAN BAHAGIA”.  

Allah SWT melalui rasulNya mengajarkan doa dan bacaan ayat-ayat tertentu dari Al Quran tetapi si Azizan mengajarkan sesuatu yang bertentangan.

Alhamdulillah saya telah menulis berkenaan Dr Azizan dan ilmu tarikh lahirnya di dalam artikel saya yang lepas di
http://laman-emjay.blogspot.com/2009/07/malaysia-ghairah-ilmu-rahsia-tarikh.html

Sudahlah Azizan, bila nak bertaubat, mengajarkan orang ramai dengan ilmu sesat amat berat sekali kesalahannya disisi Allah SWT. 

Dosa setiap orang ramai yang mengamalkan ilmu money magnet pun engkau akau turut sama menanggungnya selain dosa diri sendiri. Begitu juga dengan ilmu rahsia tarikh lahir dan kuasa minda. 

Kau tak gunakan ilmu kuasa minda engkau tu dulu ke untuk mengelakkan bercerai dengan Madiha Mohammad????

Kepada orang ramai yang mempelajari ilmu money magnet ini dan masih menyimpan  RM50 ini eloklah bertaubat segera kerana kesalahan dosa ini adalah amat berat. 

Selepas bertaubat, bakarlah duit tersebut kerana duit tersebut sudah tidak boleh digunakan lagi kerana duit tersebut telah diconteng.

Dengan bukti-bukti yang dijelaskan di atas jelaslah bahawa Dr Azizan Osman ini adalah bomoh sesat.

Sekian untuk kali ini wallahua'lam

Emjay

10-Tips-Menulis-Content-Marketing-Melalui-Story-Telling


Idea-mahu-masak-apa-hari-ini
Motivational-pills