Header Ads

Herba RAWOHERB - Penawar Sakit Sendi, Siku dan Lutut

Selepas sakit siku dan lutut lega ayah dapat sakit pinggang. Pakai tongkat. Solat guna kerusi. Kesian sungguh. Katanya tulang kat pinggang terasa macam bergesel. Tarik muka 88 bila sakit nak tegakkan badan. Sekarang dah steady.

Arthritis, Gout dan Sakit Sendi – pinggang, lutut, buku lali, jari-jemari, dan pergelangan tangan





solat-and-zikir-mudah-dan-aman-lepas-makan-ubat-sakit-lutut-siku-pinggangMengalami kesakitan sakit sendi seperti pinggang, lutut, buku lali, jari-jemari, pergelangan tangan bukanlah sesuatu yang enak.

Sangat menderita.

Yang belum pernah merasa bertuah bebenor la kamu.

Yang sudah kena – baru tahu nikmat sihat itu bagaimana. Syukur diberikan pengalaman merasai sakit sendi.


Kita akan tahu untuk lebih menghargai diri, orang sekeliling, persekitaran dan keESAanNYA.

Sakit jenis ini sering terjadi kepada ahli sukan dan mereka yang meningkat umur.  Pada ahli sukan selalunya disebabkan aktiviti lasak mengakibatkan kecederaan urat saraf atau ligament





Bagi orang muda mudah bagi kecederaan ini untuk sembuh – walaupun hanya dengan makan ubat tahan sakit (tidak digalakkan).  Faktornya ialah selfhealing.

Sakit berkaitan dengan gout, arthritis, lutut dan pinggang lebih banyak dihidapi / alami oleh mereka yang berusia.  

Berat badan berlebihan, genetik dan faktor makanan ialah antara punca yang menyebabkan keradangan (inflammation) pada sendi. 

Tak cukup minyak pelincir dalam bahasa standard yang mudah difahami – tulang seperti bergeseran.  Mak ai... sakitnya Tuhan saja yang tahu.

Kini Ayah Dapat Berzikir Macam Dulu-dulu

Ayah pernah mengalami 3 jenis kesakitan ini:- siku, lutut dan pinggang untuk 3 ketika yang berlainan.

Sakit siku selama lebih kurang 10 hari, lutut seminggu dan pinggang selama 3 hari.

Siku tak perit sangat sebab tak bawa beban berat badan, Cuma tak selesa dan susah nak buat kerja angkat mengangkat.

ubat-sakit-lutut-sakit-sendi-sakit-siku-jari-tangan-sakit-pinggang-arthritis-gout

sakit-siku-gout-kelenjar
Bagai ada bola golf dipelipat bahagian bawah siku.  Kelenjar apa tak tahu.  Diamalkannya ubat herba Rawo – selepas 10 hari lega seperti biasa.

Sila lihat gambar.  Selepas 10 hari tinggal kemerah-merahan pada bawah sikunya.

Selepas lebih kurang 6 bulan sakit siku ayah lega, dia dapat pula sakit lutut.

Pada awalnya ingatkan sakit biasa-biasa kerana terlebih berjalan.  Lama kelamaan mahu sujud dan duduk tahiyat jadi amat perit – terpaksa solat dengan cara duduk atas kerusi.  





Ambil semula ubat herba yang entah mana tersorok – punyalah susah nak track semula sampai dia naik bebal.  

Korang tahulah kalau orang tua bebal, kan? 

Lepas jumpa… makan sehari 2 biji waktu malam… lepas 4 -5 hari sakit lututnya lega.  

Huh lega ... memang lega tengok dia lega. Korang baca ni rasa lega tak? Lega kan?  He he he.

Alhamdulillah dia boleh solat, wirid dan zikir dari mula solat maghrib sampai azan Isya dengan kedudukan tahiyat akhir lebih dari satu jam. Cuba korang buat tengok... kalau tak lenguh saja terror la.

Memang routine dia begitu bila dia memilih untuk solat di rumah pada hari-hari tertentu.  Kalau saya ikut dia solat berjemaah di rumah… nak ngabihkan doa kita ni sampai tersengguk-sengguk dibuatnya. 

Hmm… tak reti nak khusuk macam dia. Angkat tangan berdoa sampai naik lenguh bahu.  Dia slumber & steady jer.  Dah biasa sangat kot…???  Alah bisa tegar biasa - mungkin cam tu la.

Beberapa bulan kemudian dia dapat sakit pinggang pulak.  Siap pakai tongkat - tak boleh nak berdiri tegak.  

Naik rumah sedara kat Rawang level 3 berhenti sampai 4-5 kali.  Solat memang guna kerusi lah.  Kesian sungguh.  

Katanya tulang kat pinggang terasa macam bergesel. Tarik muka 88 bila terasa sakit nak tegakkan badan.  Kesian wei… korang tak kena mana tau.  Kesian ayah saya.  Jangan gelak… kena kat korang baru ada akal.  

Tau ke muka 88 tu macamana?

Isteri saya dia memang ada standby ubat herba tu… just in case.  Simpan dalam handbag. Anak siap komplen…handbag mama ni apa yang tak ada?.  Lengkap untuk survival dalam apa juga keadaan.

Ayah makan ubat herba sakit pinggang ni sehari 2 biji… lepas 2-3 hari dan sehingga hari ini dah berapa bulan… steady terus.  Tak sanggup ikut dia berjemaah kalau dia tak ke masjid waktu Maghrib dan Subuh. 

Lamaaaaaa… “baik aku pergi masjid dari berjemaah dengan dia kat rumah.”  

Jahat punya anak.  Niat kerana apa tu?


human-joints-needs-lubrication-same-as-the-automotive-ball-joint





Apa pun niatnya... tentulah kerana Allah, kan?  Mana boleh lari dari yang ITU – syirik wooo.  

Cuma nak share sikit ngan korang satu benda ni.  Pasal doa dan apa yang berlaku pada saya waktu mengaminkan doa dia.

Baik… meh saya nak tanya sikit.  Waktu korang berdoa atau mengaminkan imam yang berdoa, ada rasa apa-apa tak?




Rasa apa-apa tu apa dan macamana?  Contoh macam salah satu dari yang di bawah ni;
  • Terasa macam ada sesuatu pada tapak tangan kiri, kanan atau kedua-duanya?  Kadang-kadang ringan ada kalanya berat.
  • Tangan jadi jem – tangan kiri dan kanan tak boleh nak dirapatkan atau direnggangkan.
  • Bila nak rapatkan tangan seperti ada belon yang menolak diantara dua tangan
  • Bila tarik nak renggangkan tangan seperti ada getah yang menarik balik
  • Bila boleh renggangkan tangan, seperti ada geseran atas telapak tangan samada di kiri, kanan atau kedua-duanya.
  • Selesai doa terasa tangan seperti ditarik ke atas - tapi ini bukan selalu.

So… apa maksudnya?  Pelik !!!

Really… saya pun tak tahu.  Nak tanya ayah tak berani.  Kamu ni ngarut jer katanya nanti. Mampus saya.

So… itu jer lah nak share.  Kalau ada sesiapa yang pernah terasa benda yang sama… meh sharekan dengan saya, ek?

Jamu Rawo Tradional Herba dari Rawoherb

Herba yang dikapsulkan sebanyak 70 biji setiap botol ini mempunyai khasiat seperti yang tertulis pada botol.

rawatan-guna-herba-sakit-lutut-siku-pinggang-sendi

Jika korang tak boleh nak baca… senarainya ditulis semula macam kat bawah.  Khasiatnya ialah membantu mengurangkan masalah berikut:
·        Sakit lutut dan pinggang
·        Kegemukkan
·        Shawat lelaki / perempuan
·        Strok
·        Kanser
·        Parkinson
·  Masalah tidur (bukan sebab kopi)
·        Kencing manis
·        Darah tinggi
·        Jantung
·        Gaut
·        Asma
·        Migrain (sakit kepala kronik)
·        Mata

Secara jujur saya hanya tahu dan berpengalaman dengan 3 penyakit yang ayah saya dan pengguna yang lain alami – lutut, pinggang dan siku.  Yang lain-lain saya tak ada rujukan atau testimoni. 
.

Customer Repeat Order

Dibawah ialah contoh salah satu dari customer yang repeat order.

testimonial-for-customer-repeat-order-for-arthritis-and-gout-pain-herbal-medicine

Cara Pembelian
Harga termasuk penghantaran untuk semenanjung
1 botol: RM 70.00
2 botol: RM 130.00
3 botol: RM 150.00
-       Beli banyak penjimatan kos penghantaran dan pengendalian
-   Yang sangat memerlukan tetapi tiada kemampuan – boleh runding.  PM jer.  Kami sedia membantu pada yang memerlukan dizaman kegawatan ini.  Yang penting anda sihat boleh buat duit lagi.  Lain kali beli lagi.

Bank in tunai ke salah satu akaun berikut:
MBB: 164 717 094 651
CIMB: 761 408 0581

Hantar salinan resit deposit ke PM Emjay Redha di Facebook
Atau Whatsapp: +60 111 0972 859

Berikan alamat yang lengkap (bukan PO Box) dan no. telefon untuk memudahkan urusan pos laju.

Sihat dan tak pernah ada sakit sendi? Alhamdulillah. Meh tekan satu dari butang sederet ni.

No comments


Lagi Artikel Menarik